KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Autósvilág

Viszlát Hummer, az amerikai hadsereg az Oshkosh JLTV-t választja

Viszlát Hummer, az amerikai hadsereg az Oshkosh JLTV-t választja

Lejárt az ideje a Hummernak az amerikai hadseregben, lecseréli őket az első JLTV modellekre.

Több mint tíz éves kísérletezés és tesztelés után az Oshkosh Corporation szállította az első közös könnyű taktikai járművet az amerikai fegyveres erők két kiválasztott osztályához: a hadsereghez és a tengerészgyalogosokhoz. Eljött az ideje, hogy a legendás katonai Hummer H1 átadja a helyét a legkényelmesebb és legmodernebb JLTV-k számára . A páncélozott járműnek független és állítható TAK-4i felfüggesztése van , míg a kerekek fél méteres játékot tesznek lehetővé, így a JLTV 70% -kal nagyobb sebességgel futhat, mint a Hummer .

A 6,6 literes, GM homologizációval rendelkező és Allison átvitel által támogatott Duramax V8dízelmotorral működő JLTV 300 LE teljesítményű . Bármilyen terepen való utazásra épült, a páncélozott jármű megbízható és mérete ellenére is manőverezhető. A katonák több helyet kaptak az utastérben, és az állítható hasmagasság megkönnyíti az off-road kirándulásokat. A JLTV páncélozott jármű a Core1080 globális védelmi rendszert alkalmazza. Fel van szerelve a torony egy nehéz géppisztollyal, gránátvetővel vagy rakétavetővel.

” Ezen a programon tíz évet dolgozott a cég , hogy ilyen komoly katonai szállítójárműveket tudjunk gyártani  – mondta Shane Fullmer , a Joint Light Tactical Vehicles programvezetője – Az egész munka a taktikai mobilitás megszerzésére összpontosított a legjobb terepjárót a nagyobb megbízhatóságra, nagyobb kényelemre a jármű belsejében és jelentősen magasabb védelem elérésére terveztük ”.

A hadsereg vezetői és a wisconsini gyártó 6,7 milliárd dolláros szerződést írtak alá a JLTV gyártására.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Autósvilág