KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Villeneuve: “A Williams nem érdemel meg szabályozási támogatást”

Villeneuve: “A Williams nem érdemel meg szabályozási támogatást”

A Liberty Media tervei szerint a 2021-ben hatályba lépő költségvetési felső határ hozzájárulhat a Formula 1 bajnokságban a rajtrácson szereplő csapatok szorosabb csatájához, a középmezőny és a leggyengébb csapatok pedig többször lehetnek versenyben a nagy istállókkal. Az intézkedést, amelyet be fognak vezetni Jacques Villeneuve nem kedveli .

“Mi értelme segíteni a kis csapatokat, ha nem érdemlik meg?” A Williamshez hasonló csapatoknak joga van-e olyan gyorsnak lenni, mint a Mercedes és a Ferrari? A válasz nyilvánvalóan nem. Őszintén szólva, tekintve azt, hogy már hosszú évek óta működnek, még nem tartoznak ugyanabba a kategóriába ”- mondta Villeneuve a Le Journal de Montreal-nak .

Fotó: Google

” Számomra ez a tiszta szocializmus. Az F1 jobbat érdemel. 175 millió dolláros költségvetési felső korlát mellett csak az első három csapat költi azt arra amire kell. A Williams tavaly, amikor utolsók lettek, 16 milliót nyomtak csak a portfólióba, így a menedzsment és a részvényesek örültek. Még ha 50 millió költségvetési felső korlát lenne is, a Williams csak 20-ot költene, és inkább a rangsor alján maradna. Tehát nekik minek ez, csak vergődnek .

“Nem számít, ha a 2021-es autók lassabban mennek -, mert a sebességnek semmi köze sincs a verseny minőségéhez. Szükség van egy nagyon szoros bajnokságra, amelyet nehéz lesz megnyerni. Megemelik 25 kilóval az autók súlyát, így stabilabbá válnak. Igazi sport lesz, mert amikor az autók könnyebbek akkor mindenen spórolnak a tervezők, így nagyobb szabadságot kapnak a csapatoknak a tervezésben. “Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1