KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Vettel és a Ferrari szakításának igazi okai

Vettel és a Ferrari szakításának igazi okai

Az f1insider.com szakmai portál, amely hetek óta figyelemmel követte és jelentette Vettel és a Ferrari közötti tárgyalások nehézségeit, továbbiakban felfedte a német versenyző elutasításának igazi okait.

A hivatalos sajtóközleményeken túl, amelyek a szakításról szóló közös döntésről szólnak, és amely konkrét történést nem jelöl meg, nézzük meg, hogy mi az igazi oka Sebastian Vettel távozásának .

” […] Most hivatalos, Sebastian Vettel a szezon végén elhagyja a Ferrarit. […] A szerződés megújításáról szóló tárgyalások kudarcot valltak. […] Háttér: A Ferrari számos megújítási ajánlatot nyújtott be a németnek. […] Vettel ezeket mindet elutasította. Hivatalosan nem adott pontos okot: “A csapat és én rájöttünk, hogy már nincs közös akarat együtt folytatni”. F1insider úgy tudja, hogy a Ferrari által kínált fizetéscsökkentés nem volt a búcsú valódi oka. Két másik ok van.

Fotó: FP


Az első: a német úgy véli, hogy Ferrari belső politikája túlságosan ellenzi őt. Fiatal csapattársa, Charles Leclerc, akit Nicholas Todt, az FIA elnökének fia és a Ferrari csapat korábbi igazgatója patronál, 2019-ben megsértett néhány belső megállapodást. Ennek ellenére a Ferrari a monacóit a jövő emberének tekinti, és feltétel nélküli támogatja az egész csapat.


A második: Vettel kétségbe vonja a Ferrari versenyképességét, ha a Scuderia tiszteletben tartja a szabályokat. 2018-ban és 2019-ben az olaszok versenyben voltak a Mercedes-szel és a Red Bull-nal, mert hajtóművük nyilvánvalóan meghaladta a törvényesség határait. Vettel nem akarja, hogy olyan pilóta legyen, aki trükkök segítségével nyer.


[…] A McLaren jó alternatíva lehet Vettel számára. A történelmi angol csapat 2021-ben visszatér a Mercedes motorjaihoz. […] Ezzel egy nagyon erős csapatot alkothat majd a McLaren és Sebastian Vettel, eséllyel szállhat harcba a világbajnoki címért. A Mercedes azonban kiszállhat a Forma-1-ből a magas költségek okán, motorszállítóként maradva a száguldó cirkuszban.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1