KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Úgy néz ki, hogy meg is van Vettel utóda a Ferrarinál

Úgy néz ki, hogy meg is van Vettel utóda a Ferrarinál

Ma délelőtt a Ferrari hivatalosan bejelentette, hogy közös megegyezéssel nem hosszabbítja meg a négyszeres világbajnok német Sebastian Vettel szerződését.

Ezzel hivatalossá vált, hogy Vettel az év végén távozik és a csapat első számú pilótája Charles Leclerc lesz. Azonnal elindultak a találgatások, hogy ki veheti át Vettel ülését Maranellóban. Leszögezhetjük, hogy Binotto és menedzsmentje nem hittek már Vettelben és inkább kihátráltak a szerződés megújítása mögül.

Ferrari, Sainz jön
Fotó: FP

Ennek a pengének két éle van, mert a négyszeres világbajnok német versenyző sem igazán bízott már a Scuderia sikereiben. Olyan versenyző érkezhet a Ferrari volánja mögé, aki elfogadhatónak tartja azt, hogy “csak” a második számú sofőr lesz a vörösöknél. Ez a fiatalember minden valószínűség szerint Carlos Sainz lesz, aki örömmel fog átülni a Ferrariba. Egyik legfontosabb oka Sainz szerződtetésének a pénz.- írta Giorgio Terruzzi , a Corriere della Sera újságírója. A koronavírus okozta gazdasági recesszió miatt, minden csapat számára fontos a takarékoskodás, nem kivétel ez alól a Ferrari sem. Vettel évente 35 millió eurót keres az olaszoknál, Sainz “mindössze” 8 millió euróért fog vezetni a Scuderianak. Ezt akárhogy számoljuk 27 millió eurós megtakarítást jelent, ami a kialakult helyzetben hatalmas spórolás. Az olasz sajtó nem nagyon szokott tévedni ilyen fontos kérdésekben, tehát hamarosan várhatjuk a bejelentést Sainz érkezéséről is.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1