KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Stroll és Wolff a Mercedes átvételét tervezi

Stroll és Wolff a Mercedes átvételét tervezi

Abban az esetben, ha a Daimler csoport úgy dönt, hogy lekapcsolja a Mercedes programot a Formula 1-ről és úgy ítéli meg, hogy ez túl drága vagy nem túl jövedelmező a gazdasági megtérülés szempontjából a vállalatnak, akkor már két potenciális paddock személyiség át is veheti a világbajnok csapatot.

Lawrence Stroll és Toto Wolff készen állnák arra, hogy átvegyék az angol-német istállót, elnök, illetve a csapatvezető szerepben.

Mindenekelőtt a Mercedes helyzetét kell értékelni. A csapat minden kétséget kizáróan megnyerte 2014-től a mai napig az összes bajnokságot. A kialakult helyzet azonban már nem lesz gazdasági szempontból kellemes a Daimler csoport számára, amely kritikus pillanatban szembesül az autóipar változásaival. A villanymotorokra-váltás, a folyamatos feladatok ezzel kapcsolatban, a felülvizsgálandó piacokkal való kapcsolat, a létszámcsökkentés: ezek mind problémák, amelyek még a versenyprogramból kivonható pénzzel is megoldhatóak lennének. Bernie Ecclestone figyelemre méltó megjegyzést fűzött az ügyhöz: ” furcsa jel az a puszta tény, hogy nem írták alá a 2021 utáni időket szabályozó megállapodási paktumot “.  

Fotó: Google

Toto Wolf a Mercedes kivonulása esetén a Liberty Media vezető posztjára is bejelentkezhet, de a Ferrari már jelezte, hogy nem járul hozzá ehhez és legalább három év szünetet vár el Wolf kinevezéséig. A másik érintett személy a Racing Point tulajdonos Lawrence Stroll inkább az Aston Martin felvásárlásán gondolkodik, amire meg is van a lehetősége és a pénze is. Egy esetleges Mercedes hátraarcnál az Aston Martin egyből versenyképes csapatként indulhatna száguldó cirkuszban, mert az azonnali új neve Aston Martin lenne, valahogy úgy mint amikor a Brwan GP-t Ross Brawn eladta a Mercedesnek.

Jelenleg azonban a Mercedes nem jelentette be a sorozat elhagyásának tényét és Wolff és Stroll továbbra is tökéletesen ragaszkodnak jelenlegi szerepükhöz a paddokcban.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1