KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Autó-Motorsport

Rali ob – Turánék a közeljövőben már tesztelnének

Rali ob – Turánék a közeljövőben már tesztelnének

A közeljövőben már tesztelné a Volkswagen Polo GTI R5-ös versenyautót az Európa-bajnoki futamgyőztes Turán Frigyes, Bagaméri László ralis páros, de a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások enyhítését követően még várnak a pontosabb információkra.

    “Fontos tudnunk, hogy mikor és milyen területen várható az első verseny, mert ennek fényében tudjuk elkezdeni tervezni a tesztelésünket” – nyilatkozta az MTI-nek Turán, aki tavaly novemberben megnyerte az országos bajnokság utolsó futamát, a Nyíregyházán és környékén rendezett Rally Hungary elnevezésű Eb-szezonzárót.


    “Március elején néhány kilométert még meg tudtunk tenni az új autóval, így van már némi tapasztalatunk, de a kihagyás után mindenképpen vissza kell szoknunk és bele kell rázódnunk” – mondta a Shell Helix Ultra csapatának pilótája, aki “nagy pozitívumnak” tartja, hogy ha még nem is versenyen, de vissza tudnak ülni a versenyautóba.


    Az országos ralibajnokság a járvány miatt nem kezdődött el idén, a hivatalos döntés még nem született arról, hogy a szezon mikor kezdődhet, ugyanakkor a korlátozó intézkedések enyhítése nyomán a csapatok vélhetően hamarosan elkezdhetik a teszteléseket.


    Turán Frigyes közben az egyik budapesti bevásárlóközponttal közösen 3000 darab segélycsomaggal támogatja hat szervezet, így többek között a Szent László Kórház és a Honvéd Kórház dolgozóinak a munkáját.


    “Azon túl, hogy idősebb szeretteim miatt is komolyan veszem a biztonsági előírásokat, mindenképp támogatni szeretném valamilyen módon azokat, akik hivatásukból adódóan nap mint nap a frontvonalon teljesítenek, így most a versenyzés helyett az önkéntes munka került előtérbe nálam” – jelentette ki Turán.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Autó-Motorsport