KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Pietro Fittipaldi váltja Grosjeant a Szahír GP-n

Pietro Fittipaldi váltja Grosjeant a Szahír GP-n

Romain Grosjean , miután a Bahreini GP során másodfokú égési sérüléseket szenvedett mindkét kezén és hátán, nem indul a vasárnapi bahreini futamon.

A Haas csapata hétfő reggeli közleményében hivatalosan bejelentette, hogy az újonc, Pietro Fittipaldi veszi át a volánt Grosjean-tól. Pietro a kétszeres világbajnok Emerson 24 éves unokaöccse, aki 2019 óta a csapat tartalék pilótája. Günther Steiner a következőképpen motiválta a választást: “Miután úgy döntöttünk, hogy Romain számára az a legjobb, ha legalább egy versenyt kihagy, a döntés Pietro Fittipaldi autóba ültetéséről meglehetősen egyszerű volt. Pietro már két éve van velünk, és most meglesz a lehetősége a bemutatkozásra. Biztos vagyok benne, hogy nagyszerű munkát fog végezni. Az utolsó pillanatban beugrani nem könnyű, de úgy gondolom, hogy Pietro aktiválása volt a jó döntés ”.

Fittipaldi így kommentálta a csapat döntését:

 „ A legfontosabb az, hogy Grosjean biztonságban van és egészséges. Mindannyian örülünk, hogy a baleset fizikai következményei viszonylag minimálisak. Nyilvánvaló, hogy nem ez az ideális körülmény az F1-es bemutatkozásomhoz, de rendkívül hálás vagyok Gene Haas-nak és Günther Steiner-nek a bizalomért “.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1