KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Autósvilág

Oroszország belép az akkumulátor játékba

Oroszország belép az akkumulátor játékba

Az energiaátrendeződés következtében, amely egyre inkább az autóipart érinti, Oroszország vezető szerepet akar játszani a jövőben.

A Rosatom, az orosz atomerőműveket kezelő állami tulajdonú társaság Chilében megállapodást írt alá a lítiumbányák 51% -ának megszerzésére. Fontos jelzés ez, amely felhívja a figyelmet a keleti óriásra az akkumulátoros játékban, különös tekintettel az autóiparra.

Oroszország belép az akkumulátor játékba
Fotó: Google

A Rosatom papíron foglalkozik az oroszországi atomerőművek irányításával. Az utóbbi években azonban a Kreml leányvállalata egyre fontosabb szereplővé vált a nyersanyag-üzletágban. Ez magyarázza a tegnap Chilében aláírt megállapodást az ország legnagyobb lítiumbányájának 51% -ának megszerzésére, az Atacama sivatagban, amely a világ egyik legnagyobb ilyen lelőhelye. De miért lítium? Valójában ez jelzi Oroszország hivatalos belépését az akkumulátorgyártás óriási üzletébe az elektromos autókhoz.


Oroszország nem akar veszteségeket szenvedni a változások miatt, amelyek forradalmasítják a köz- és magánszállítást. Az elkövetkező években az átmenet nyerteseit és veszteségeit annak alapján kell kiszámítani, hogy ki fogja kihasználni az akkumulátoros autók térnyerését a benzinmotoros autókkal szemben. És Oroszország – reagálva a szankciókra is, amelyek megnehezítik az importot – ellenőrizni akarja az autóipar teljes villamosenergia-ellátási láncátKattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Autósvilág