KÖVESS MINKET FACEBOOKON

MotoGP

Moto GP Ausztrál Nagydíj: Utolsó körös Vinales bukás, Marquez ezt is behúzta

Moto GP Ausztrál Nagydíj: Utolsó körös Vinales bukás, Marquez ezt is behúzta

A már világbajnok Repsol Honda versenyző Marc Marquez idei 11. sikerével ért véget az Ausztrál Nagydíj magyar idő szerint vasárnap hajnalban.

A rajt után Valentino Rossi állt az élre, három kört vezetett, de akkor sokan megelőzték, és az apriliás Andrea Iannone került az első helyre. Marquez és Maverick Vinales folyamatosan jött föl, előbbi átvette a vezetést, majd Vinales őt is megelőzte.

Fotó: Google

Fej-fej mellett fordultak az utolsó körre, Vinales őrizte az első pozíciót. Marqueznek viszont a kör elején sikerült a manőver, lehagyta. Vinales a 10-es kanyarban akarta visszaszerezni az első helyet, de a próbálkozás közben bukott. Marquez így már simán nyert, másodikként Cal Crutchlow, harmadikként a hazai Jack Miller fejezte be az ausztrál futamot. Rossi mindössze a nyolcadik lett, komoly hátrányt összeszedve 15 másodperces késéssel.

MotoGP |  Dovizioso megerősíti a helyét a világbajnoknak
Fotó: Google

Andrea Dovizioso a hetedik helyen fejezte be az ausztrál GP- t , amelyet ma hajnalban rendeztek a Phillip Island-i pályán. A Romagnai Ducati Team versenyzője, aki a ma reggeli Q2-ben a tizedik pozícióban végzett és a negyedik sorból indult a futamon, okos versenyt futott, amelyen a negyedik helyért küzdött, de az utolsó kör elején, miután megelőzte Miller-t az egyenes végén, a 2. kanyarban szélesen fordult és négy pozíciót veszített majd ezután a versenyt csak a hetedik helyen fejezte be. Dovizioso a ma elért 9 ponttal a harmadik egymást követő évben végez a második helyen a világbajnokságon.

Fotó: Google

“Mindent megtettem – mondta Vinales a Yamaha versenyzője, aki Sky mikrofonja előtt beszélt – megpróbáltam ott maradni, amíg vége van egy lehetőségnek. Tudtam, hogy az egyenesben nincs esélyem, ezért nagyon jól felkészültem a harmadik szektorra, megtaláltam, hogy hol tudom megelőzni, de amikor felváltottam egy sebességi fokozatot, a motor leütötte . Nehéz megérteni, miért, talán rosszul csináltam. De boldog vagyok, mert ez a verseny nagyon sok reményt ad nekünk, különösen a jövőre és a következő évre “ .

Vinales: Nem, mert nem tudtam, hogy mi lesz ha megelőzöm Nagyon fontos volt a harmadik szektor felkészítése az utolsó jó támadására. Megpróbáltam megállítani őt a legvégén. Ezúttal rosszul ment, de örülök annak, hogy a csapat nagyszerű munkát végzett . ” A fejlesztéshez azonban még elegendő mozgástér van a kezünkben.: ” Mindenen egy kicsit tovább kell javítanunk. Még ma is nehéz volt a rajt. Nem tudom miért. Sokan megelőztek minket, különösen az egyenesekben, tehát javítani kell ezen. Utána láttam néhány nagyon pozitív dolgot a Yamaha-tól és a riválisoktól is “- fejezte be a spanyol.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több MotoGP