KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Mexikói Nagydíj: Verstappent megbüntették, Leclerc indul az első rajtkockából

Mexikói Nagydíj: Verstappent megbüntették, Leclerc indul az első rajtkockából

Max Verstappent megbüntették a versenybírák a futam után és három rajthellyel hátrébb sorolták, valamint két büntetőpontot is kapott a holland versenyző azért mert Valteri Bottas balesete miatt az utolsó kanyarban nem lassított.

Érzékelte az érvényben lévő korlátozást és az interjúk során el is ismerte azt, hogy nem vette el a gázt a kritikus ponton, de úgy vélte, hogy csak az utolsó körét veszik el és megtarthatja első rajthelyét. A bírák viszont másképp döntöttek.

A 33. számú autó vezetője beismerte, hogy észlelte, hogy a 77. számú autóval (Valtteri Bottas) baleset történt, és látta az autót a pálya bal oldalán, de nem tartotta be a sárga zászlót. A pilóta azt is beismerte, hogy a sárga zászló alatt nem csökkentette sebességét. A bírák a cameracar képeiből megjegyezték, hogy a sárga zászló jól látható volt és a megfelelő figyelmeztetés is megtörtént . Az előző pilóta (5. autó, Vettel) a szabályozás szerint jelentősen csökkentette a sebességét. Figyelembe véve az összes rendelkezésre álló bizonyítékot és a pilóta nyilatkozatait, a bírák három rajthelyes szankcióról döntöttek a rajtrácson, és két büntetőpontot is kiosztottak a Red Bull versenyzőjének.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1