KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Mercedes – Mi is az a DAS rendszer és milyen előnyei lesznek

Mercedes – Mi is az a DAS rendszer és milyen előnyei lesznek

A Mercedes ma reggel nagyon erős és nagyon keserű kávét szolgált az összes álmos Formula 1-es karosszéria számára. A szóban forgó kávét DAS-nak hívják és ezzel a feketével óriási előnyben lesznek a riválisokkal szemben.

Fotó: Formula 1

A DAS, ahogy eddig mindenki tudja, a kettős tengelyes kormányzásra utal, és egy olyan rendszer, amely lehetővé teszi, a képekből látható módon, hogy az első kerekek konvergenciáját a pilóta által irányított kormányzás vízszintes mozgásával változtassa meg. Olyan rendszer, amely potenciálisan jelentős előnyöket garantál az abroncskezelés és a jármű sebessége szempontjából. Az FIA által törvényesnek nyilvánított eszköz, amelynek biztonsági szintjét nyilvánvalóan még vitatják.

Hatalmas előnyöket tartogat a DAS a Mercedesnek, először is a gumikopási problémákat máris megoldották Wolffék. Az egyenesekben magasabb végsebességet fognak tudni elérni, mint egy sima DRS esetén. Valószínűleg fogják tudni állítani az autó hasmagasságát is, ezzel pedig a leszorítóerőt csökkenteni vagy éppen növelni fogják tudni. Az eddig sem gyenge Mercedes projekt újabb kivédhetetlen fegyvert aktivált a Ferrari és Red Bull elleni harcban. A megbízhatósága és a biztonsága még kérdéses, mert mozgó alkatrészről van szó, ami a kormányrúddal van összeköttetésben, ez a terület magában is elég érzékeny, gondoljunk csak a kerékvetőkre akár a futamok utolsó szakaszaiban. Ezek nagy károkat tudnak tenni egy ilyen alkatrészben.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1