KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

McLaren – Zak Brown: Sainz távozásáról és Vettelről is elmondta álláspontját

McLaren – Zak Brown: Sainz távozásáról és Vettelről is elmondta álláspontját

A McLaren vezére tagadta a Sebastian Vettell-lel folytatott tárgyalásokat, hozzátéve, hogy Daniel Ricciardóval a megbeszélések már régebben megkezdődtek.

A McLaren vezérigazgatója, Zak Brown elmagyarázta a kialakult helyzetet és rávilágított, hogy miért döntöttek Daniel Ricciardo szerződtetése mellett.

„ Pár évvel ezelőtt beszéltünk már Daniellel, de akkor szem elől tévesztettük egymást. Tehát már egy ideje Daniel rajongói vagyunk. Figyelemmel kísértük , amikor elhagyta a Red Bullt. Akkor a Renault-t választotta, mi Sainzt és Norrist szerződtettük, akik fantasztikus munkát végeztek. Aztán a telt az idő és változott a helyzet, és Carlos szerződése 2021-ben lejár, és válogathatott a lehetőségek között. Hiányozni fog nekünk Carlos, de most van egy pilótánk, aki karrierje során hét GP-t nyert, és nem lehetettünk ennél boldogabbak.

McLaren, Brown: "Nem kezeltük Vettel-t"
Fotó: FP

„Megtanultam, hogy a Forma-1-ben nem kell a váratlan kivételével bármire is számítani. Miután véget ért a szezon, elkezdtünk beszélgetni Carlosszal, és azt is megkérdeztük tőle, hogy melyiket választaná a McLaren-t vagy a Ferrarit, ha mindkettő opció lenne. A kapcsolatunk Carlos-szal, a menedzserével és édesapjával mindig is kiváló és nyitott volt. Nem volt meglepődve senki, tekintve, hogy Ricciardót meglehetősen gyorsan bejelentettük, és hogy Carlos is milyen gyorsan bejelentette a jövőjét.”

„ Nyilvánvaló, hogy Vettel fantasztikus sofőr és négyszeres világbajnok. De már a télen eldöntöttük, hogy vagy Carlos vagy Daniel fogja vezetni az egyik autónkat Lando Norris mellett. Kettőjükön kívül senkivel sem beszélgettünk, még a Vettelről szóló legfrissebb hírek után sem. Akkor mi mindent eldöntöttünk már.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1