KÖVESS MINKET FACEBOOKON

MotoGP

Jorge Lorenzo az idény végén visszavonul

Jorge Lorenzo az idény végén visszavonul

A valenciai MotoGP futamon, a 2019-es szezon utolsó versenyhétvégéjének előestéjén az ötszörös világbajnok meghívta a médiát, hogy közölje a világgal visszavonulási szándékát.

A spanyol ötszörös bajnok a szezon végén visszavonul a MotoGP-ben való szerepléstől és elmondása szerint egy jó hosszú vakációt fog kezdeni egy meleg helyen ahol gyönyörű strandon fog pihenni.

A Honda ezzel együtt azt is tudatta mindenkivel, hogy Lorenzo helyett 2020-ban a francia Johann Zarco fog nekik versenyezni. Lorenzo visszavonulása óriási meglepetés de idei szenvedését már rossz volt nézni még saját rajongóinak is. A Ducatinál annak idején egy új tankrendszerrel még versenyeket tudott nyerni és úgy tűnt, hogy a spanyol újra meghatározó személye lesz a világbajnoki párharcnak. Különösen, hogy a nagy zseni Marquez motorjával vághatott neki a bajnoki évnek, ez azonban elmaradt sérülések és Jorge túl lassú tempója miatt.

Képtalálat a következőre: „lorenzo jorge”
Fotó: Twitter

Lorenzo nyilatkozata:

“3 éves koromban kezdtem motorozni, majdnem 30 éve nyomom. Bárki, aki ismer engem, tudja, hogy maximalista vagyok. Kilenc évet töltöttem a Yamaha-nál, a karrierem legjobb éveit, aztán úgy éreztem, hogy váltanom kell, és elfogadtam a Ducati ajánlatát, a mugello-i győzelem mindig a szívemben marad. Aztán átváltottam a Honda-ra, amely nagy lendületet adott nekem, és lehetővé tette, hogy teljesítsem az álmomat, hogy a Repsol Hondával versenyezzek. Nem voltam képes tökéletes fizikai állapotba kerülni, és a motorom sem volt megfelelő számomra. Nem vesztettem el a motivációt, megpróbáltam folyamatosan dolgozni a csapattal, láttam a fényt az alagút végén, aztán a Montmelò-n történt esésem, majd Assenben egy másik teljesen visszavetettek. A kavicson gördülés közben arra gondoltam: “Megéri? Hazajöttem, úgy éreztem, még mindig szeretnék versenyezni, de attól a pillanattól a visszakapaszkodás olyan meredek lett, hogy már nem találtam motivációt arra, hogy visszatérjek arra a szintre. Szeretem ezt a sportot, de a győzelmet is szeretem, és rájöttem, hogy ez már nem lehetséges. Tehát … (érzelmi szünet és taps) … karrierem ebben a pillanatában lehetetlen volt megtartanom a motivációt, a cél rövid idő alatt nem volt elérhető. “



Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több MotoGP