KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

James Allison elmagyarázta, Hamilton Verstappennel való ütközésének következményeit

James Allison elmagyarázta, Hamilton Verstappennel való ütközésének következményeit

A mexikói Nagydíjon Lewis Hamilton ismét győzni tudott , aki ezzel már csak egy lépésre van a hatodik világbajnoki cím megszerzésétől. A közép-amerikai verseny azonban egyáltalán nem volt könnyű a brit pilóta számára.

A verseny korai szakaszában a W10-es károsodott a 2-es kanyarban történ Verstappen ütközés során és a verseny hátralévő részében az autó sokat veszített aeordinamikai és stabilitási tökéletességéből.

Fotó: Google

“Amint az a televíziós képek jól mutatták , amikor Lewis és Verstappen érintkeztek egy darab lerepült az autó elejéből és az autó oldalából is – mondta a Brackley csapat technikai igazgatója , James Allison –  Az elülső szárny véglemezének sérülése, és az autó oldalának stabilizációs aero rendszerének sérülése, együttesen Lewis aerodinamikai terhelési veszteségét eredményezte, ami körönként körülbelül egytized másodpercnek felel meg. Lehet, hogy nem tűnik nagy veszteségnek, de ha úgy gondoljuk, hogy a verseny 70 kör hosszú, akkor a veszteség összesen körülbelül hét másodperc . Fontos idő, még inkább, ha figyelembe vesszük, hogy Lewis kevesebb, mint két másodperces előnnyel nyert Vettel előtt ”.

“Ezért nagyobb hangsúlyt kellett fektetni a nagyszerű, nagyon finom és kontrollált vezetésre, amelyet Lewis Mexikóban bemutatott, és amely lehetővé tette, hogy nagyszerű tempóval és kiváló gumiabroncskezeléssel maradjon a Ferrari előtt” – fejezte be Allison.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1