KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Honda: “Nagyon fontos a türelem”

Honda: “Nagyon fontos a türelem”

A Formula 1 Honda főnöke, Toyoharu Tanabe beszélt a japán gyártó helyzetéről és nézetéről a bajnokság jelenlegi szakaszában.

A Honda 2015-ben visszatért a Forma-1-be a McLaren-rel, és négy és fél szezonnal később, 2019-ben, az osztrák Grand Prix-n nyerte az első versenyt, hosszú kudarcok, olajégetés és kemény kritika következtében. A japán gyártó nyugodt maradt , türelemmel és pontos tervezéssel jó és versenyképes erőforrást alkotott a Forma-1-ben a Red Bull-nak, és bizonyítani tudta a szágldó cirkuszra fordított költségvetésének hatékonyságát.

Toyoharu Tanabe , műszaki igazgató, és lényegében a Honda F1 főnöke, azt mondta egy interjúban a spanyol AS-nek , hogy „a türelem nagyon fontos.” Bejelentette, miután a Honda két versenyt nyert 2019-ben, Max Verstappennek és a Red Bullnak köszönhetően, valamint azt követően, hogy Fernando Alonso az erőforrásrendszerüket GP2 motornak titulálta.

Fotó: Google

Mi és a Red Bull mindig ugyanazt a célt tűzzük ki: versenyek megnyerése, a világbajnokság megnyerése. Nagyon jól tudjuk, mit kell tennünk, és mindig szoros kapcsolatban állunk az erő és az alváz javítása érdekében. Szabadon beszélhetünk, ezért szeretnek velünk együtt dolgozni. A mérnökök és a konstruktőrök együtt dolgoznak “- mondta Tanabe, mielőtt a múltról beszélt.

” Nincs válasz a McLarennel kötött sikertelen megállapodásra, nem dolgoztam velük közvetlenül, és nem volt jogom véleményt formálni. A McLaren problémái azonban tanításként szolgáltak a jelenlegi csomagunk fejlesztésére. Mindig is akartuk javítani a megbízhatóságot úgy, hogy megoldásokat kipróbálunk a pályán, és folyamatosan teszteljük. A végső cél az egyensúly megtalálása a teljesítmény és a megbízhatóság között. Egy év nem elég ahhoz, hogy megcsináljuk, és csak most értük el a teljesítmény maximalizálására szükséges szintet. A türelem nagyon fontos tényező – ismerte el Tanabe mosolyogva.

A Red Bull pontos feltételeket és elvárásokat támasztott 2020-ra, tekintettel a világbajnokság újbóli megnyerésére. Tanabe így válaszolt a kérdéseikre: ” Mindenekelőtt több erőre van szükségünk . Ezen felül módosításokat és adaptációkat fogunk végrehajtani. Mindenütt megosztjuk velük az erőforrás fejlesztési tervét. Sajnos még túl korai tudni, hogy ledolgozhatjuk-e a különbséget a Mercedesszel és a Ferrarival szemben, figyelembe véve azt is, hogy a Ferrarinak eddig nagyszerű szezonja volt. A többi csapat is folyamatosan fejlődik természetesen “. 

Ami a jövőt illeti, a Honda nem zárja ki a motorok szállítását más csapatok számára: ” Nincs válasz ma erre, de esélyünk van arra, hogy nem zárjuk ki ezt a lehetőséget“, fejezte be Tanabe.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1