KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Forma-1: Megvan a költségvetési felső határ összege és 2021-től vezetik be

Forma-1: Megvan a költségvetési felső határ összege és 2021-től vezetik be

Ross Brawn bejelentette, hogy a csapatok, az FIA és a Liberty Media végre olyan költségvetési plafon megállapodást kötöttek, amelyet 2021-ben be is vezetnek.

A mágikus szám 145 millió dollár lesz . Több millió dollárról beszélünk, és ez az a maximális kiadási limit, amelyet 2021-től az istállóknak tiszteletben kell tartaniuk. A sokat vitatott költségvetési felső korlát , amely eredetileg 175 millió dollárról szólt, a koronavírus miatti gazdasági megszorítások miatt módosították. Ross Brawn , a Sky Sports UK- nek nyilatkozott: “A mai megbeszélés az FIA és a Forma 1 között volt – mondta az ex Ferrari menedzser –A részleteket a következő napokban közlik a csapatokkal. Sok konzultáció zajlott, és azt hiszem, hogy most már a végső szakaszban vagyunk. Minden hamarosan világossá válik . 

” A költségvetési felső korlát eredeti célja a nagyobb versenyképesség megteremtése volt, és úgy gondolom, hogy a jelenlegi helyzetben a Formula 1 gazdasági fenntarthatósága prioritást élvez – magyarázta Brawn, világosan utalva a világjárvány okozta súlyos problémákra. Az istállókra vonatkozóan – azt hiszem, ez vonatkozik mind a nagy, mind a kisebb csapatokra. A csapatokat irányító emberek véleménye egyértelmű : csökkentenünk kell a költségeket . Ezért ez egy további fontos lépés a költségek felső határának csökkentésében “ .Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1