KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

F1: A tavalyi év legjobb versenyének helyszíne nincs a 2020-as versenynaptárban

F1: A tavalyi év legjobb versenyének helyszíne nincs a 2020-as versenynaptárban

németországi nagydíjat a szurkolók szerte a világon 2019 legjobb versenyként szavazták meg, és sok rajongó szerint a július 28-án Hockenheimben megrendezett verseny az egész évtized legizgalmasabb futama volt.

Mint ismeretes a történelmi német pálya idén nem lesz része a VB naptárnak hiába növelték 22-re a versenyhétvégék számát, mert belép a helyszínek közé Hollandia és Vietnam. Németország 2020-ban hazai verseny nélkül marad, ahogyan ez már 2015-ben és 2017-ben is megtörtént.

Fotó: FP

Sajnos azonban a mai motorosportban a gazdasági kérdések dominálnak és a Baden-Württembergben található pályán továbbra is hatalmas problémák merülnek fel a világbajnoki futam rendezéséhez kapcsolódó költségek megtérülésével kapcsolatban. “Németország hosszú versenyzési hagyományokkal rendelkező ország, erős szövetséggel és autóklubokkal, ám valószínű, hogy más nagydíj szervezőinek nem kell a jegyértékesítésre támaszkodniuk” – mondta a körzeti menedzser a Motorsport-total.com-nak . A német Jorn Teske a Hockenheimring főnöke egyfajta fellebbezést nyújtott be a Formula 1 amerikai jogtulajdonosához, emlékeztetve a tengerentúliakat a német esemény és különösen Hockenheim történelmére. Valójában Németországban 64 versenyt rendeztek és ebből 37-nek Hockenheim adott otthont.

Képtalálat a következőre: „hockenheim f1”
Fotó: Autosport

„ Nem mondom, hogy szükségszerűen támogatásra van szükségünk – mondta Teske -, de nem szabad megengedni, hogy a kockázat kizárólag a mi vállunkra háruljon. A Forma-1-ben el kell dönteniük, mennyire fontosak a történelmi aszfaltcsíkok és mennyire hajlandóak kompromisszumot kötni a verseny jogdíjainak meghatározásakor “- fejezte be a német menedzser.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1