KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Ezért a gyengébb idei motor, az FIA gyakorlatilag félreállította a Ferrarit 2020-ra

Ezért a gyengébb idei motor, az FIA gyakorlatilag félreállította a Ferrarit 2020-ra

Az FIA által néhány pillanattal a barcelonai tesztnap vége előtt közzétett egy hivatalos sajtóközleményt, ami magyarázatot ad az új Ferrari motoregység alacsony teljesítményére. Ezt a német Auto Motor und Sport weboldal készítette, és ez a bonyolult történet a legutóbbi világbajnokságig nyúlik vissza.

Nemzetközi Szövetség a mai napon közzétett hivatalos sajtóközleményének szövege : „Az FIA bejelenti, hogy alapos műszaki vizsgálatokat követően befejezte a Scuderia Ferrari Forma 1 motorja működésének elemzését, és megállapodásra jutott a csapattal . A megállapodás specifikációi a felek között maradnak. Az FIA és a Scuderia Ferrari technikai kötelezettségvállalások sorozatában állapodtak meg, amelyek javítják az összes Formula 1 erőegységet a következő bajnokságok során, valamint segítséget nyújtanak az FIA-nak a Formula 1 egyéb szabályozási feladataiban és annak tevékenységeiben szén-dioxid-kibocsátás és fenntartható üzemanyagok kutatása terén.”

Cavallini depotenziati
Fotó: FP

A Ferrarinak újjá kellett építenie a motorját.

Az FIA egy rövid de nagyon meghatározó hat soros e-mailt küldött. […] Mi áll e-mögött? A bomba tíz perccel a barcelonai tesztek vége előtt robbant . […] Sokat mondott a tesztek befejezése után néhány perccel megjelent publikáció. Nagyon későn hozták nyilvánosságra szándékosan. Ez biztosította, hogy az érdekelt feleken kívül , harmadik felet már ne lehessen meghallgatni a sztoriban. […]Őszintén szólva az FIA ellenőrök egyértelműen szabálytalanságokat fedeztek fel a Ferrari 2019-es motorjának működésében. A pletykák csalásról szólnak. Egy másik dolog az, hogy az FIA képes-e ezt részletesen bizonyítani jogilag, megbízható és meggyőző módon. A Ferrari minden bizonnyal fellebbezett volna egy drasztikus büntetés ellen. […].Tehát könnyebb volt megállapodást elérni, amely a következő lehet: túl messzire ment a motorral az olasz istálló ; Mostantól ezt már nem tolerálják, és ezért büntetést is kapnak érte. Egyértelműen nem közvetlenül, mert túl nyilvánvaló lett volna […].

A Ferrarit hivatalosan azzal gyanúsították, hogy az Egyesült Államok GP-jén beszerelt motorjában, az üzemanyag-befecskendezési rendszerben szabálytalan alkatrészt használt és ezzel előnyt szerzett. […] Az FIA ellenőrök állítólag egy teljes Ferrari motort elkoboztak elemzés céljából a télen. Rá akartak jönni, hogy a Ferrari hogyan fokozta a motor teljesítményét a pálya bizonyos szakaszain. Úgy tűnik, hogy olyan módszereket használnak, amelyek nem teljesen felelnek meg a szabályoknak.

Az FIA ezért elég nagy nyomás alatt állt. Már nem tudott hallgatni és nyilvánvalóan nem akarta a rendelkezéseket részletesen nyilvánosságra hozni, mert ezzel valószínűleg óriási kárt okozott volna nemcsak a Ferrarinak hanem az egész sportágnak is . A gyanúk nyilvánvalóan annyira súlyosak voltak, hogy a Ferrarinak el kellett fogadnia a szankciókat. Az ellenfelek természetesen túl enyhének ítélték ezeket . A Ferrari keményen dolgozott, hogy minden feltételnek megfeleljen, Maranellóban egy teljesen új motort kellett építeniük a télen. A turbófeltöltőt és az energia visszanyerő rendszert szintén meg kellett újítani. A mérések szerint ez az új motor lényegesen kevesebb teljesítménnyel rendelkezik, mint a régi. […]. A Ferrari gőzerővel dolgozik az új specifikáción, azonban erre még Barcelonáig várni kell és ha addig nem jól szerepelnek az új erőegységgel, akkor már véget is érhet az idei világbajnokság a Scuderia számára. “
MKattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1