KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Esteban Ocon a legális ipari kém

Esteban Ocon a legális ipari kém

Esteban Ocon sok szempontból hasznos lehet a Renault csapat számára a 2020-as szezon során, érkezését valójában legalább három alapvető tényező motiválja. Elsőként a pilóta tehetségét vették figyelembe, amelyet már a Force India volánja mögött is láttak és ebben a tényben senkinek nincs semmi kétsége. Aztán ott van az állampolgársága: franciának lenni, figyelemre méltó lehetősége annak, hogy jelenlétét marketing szempontból kihasználják, persze csak jó eredmények esetén. Végül, a Renault-nál minden bizonnyal nagyra értékelték azt a tényt, hogy a Mercedes-ben szerzett tapasztalata hasznos lesz az új Renault fejlesztésénél.

Fotó: Renault F1 Team

A Reanult számára Ocon-információinak átadása a Mercedes- ről kulcsfontosságú cél. Ezt maga a pilóta is elismeri. „ Sokkal több műszaki ismerettel érkeztem, de olyan dolgokban is fejlődtem, amelyek jobban kapcsolódnak a koncentrációmhoz. Másként látom a dolgokat és több tapasztalattal rendelkezem bizonyos helyzetek értékelésében. Ebben az évben természetesen több szempontból megosztom ezt a tudást, de továbbra is profinak kell lennem anélkül, hogy a Mercedesben megszerzett titkokat 100% -ban feltárnám. Nyilvánvaló, hogy a pilóták azonnali visszajelzést tudnak adni, azonnal akár, nem úgy mint egy mérnök, aki ha csapatot vált, egy évet is hallgatnia kell a birtokában lévő titkokról, mire újra munkába állna.” – mondta Ocon az Ouest-France újságnak .

Valószínüleg nem minden idei technikai információt kötöttek Ocon orrára Brackley-ben a mérnökök és Wolff erre szigorúbban is figyelt. Azonban a Mercedes munkamódszereiről tesztelési szokásokról és egyéb nem mindennapi infókról tud adatokat szolgáltatni, ami egy vergődő alakulatot elindíthat a lejtőn felfelé.

A 2020-as autóval kapcsolatban Ocon tagadta, hogy a Renault a 2019-es Mercedes verzió különleges megoldásait hozná a pályára : „ Az új szezonban sok változás van. Inkább azt gondolom, hogy a csapat az, amely a legnagyobb változásokat hozta. A mérnökök elmagyarázták nekem, hogy legalább 4 éve nem láttak ilyen radikális változást a megközelítésben. Beismerhetjük, hogy a gép ugyanarról az alapról született, de ha közelebbről szemügyre vesszük, akkor a különbség könnyen megfigyelhető “.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1