KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Ecclestone: “A Ferrari márka erős marad F1 nélkül is”

Ecclestone: “A Ferrari márka erős marad F1 nélkül is”

Bernie Ecclestone a Forma-1 korábbi védőszentje arról nyilatkozott, hogy a Ferrari kiszállása a száguldó cirkuszból kit érintene érzékenyebben üzleti szempontból.

„Úgy gondolom, hogy az F1 a Ferrari nélkül egyáltalán nem lenne már olyan vonzó, míg a Ferrari márka annyira tekintélyes, hogy a Scuderia di Maranello ha elhagyja az F1-et ugyanolyan erős márka marad. Még akkor is nagyon erős brand ha a Ferrari régóta nem nyert az F1-ben, talán már évek óta , ha megkérdeznek valakit az utcán, hogy mit gondol, az elmúlt szezonban ki nyerte a világbajnokságot, a válasz „Ferrari” lenne . Tehát Bernie Ecclestone , az Autocar magazinnak , válaszolt arra a kérdésre: „Ki az, aki„ a leginkább meghatározó ”, az F1 vagy a Ferrari?”.

A Koronavírus világjárvány okozta gazdasági válság arra késztette az F1-et, hogy megkérdőjelezze a rövid távú jövőt, különösen a fenntarthatóság szempontjából. Számos csoport határozottan támogatja azt az érvet, miszerint a kiadások felső határát – a költségvetési felső korlátot – jelentősen csökkenteni kell a kategória fennmaradásának biztosítása érdekében. A Ferrari viszont a túl alacsony bérmennyiséggel szemben arra kényszerülne, hogy figyelembe vegye más kategóriákban vállat hivatalos elkötelezettségeit, hogy ne kelljen drasztikusan csökkentenie a maranellói sportmenedzsmentbe jelenleg dolgozó alkalmazottakat. A Liberty Media és a csapatok közötti tárgyalások csak most kezdődtek meg, a Ferrari javasolt egy 130 millió dolláros költségvetési felső korlátot, de csak 2023-tól indítva.

Liberty Media: Bernie Ecclestone to Blame for F1 Calendar Issues ...
Fotó: Essentialysports

Bernie beszélt a versenyek megújításáról és a Liberty Media terveiről is: „Hallottam a versenyek rövidebbé tételéről, de az F1 50 éve ilyen, és nem látom, miért kellene megváltoztatni. Ehelyett inkább növelni kell a kisebb csapatok versenyképességét. Véleményem szerint az F1 népszerűségének fő problémája egy csapat vagy pilóta túl hosszú dominanciája, nem pedig az, hogy hány előzést látnak egy versenyen. A nézők szeretnének látni kevésbé távirányított autókat, és több versenyzői döntést akarnak. Ebben az értelemben a megbízhatóság már túl magas szintet képvisel, nincsenek váratlan események. A rajongókat jobban érdekli az, hogy mennyi energiát bocsátanak ki, vagy mennyit fogyasztanak el? Az elért mérnöki szint kiváló, de vajon emeli-e a népszerűséget? Nem hiszem. “Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1