KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Brawn: “A Honda elhagyása segített megérteni a McLaren-t”

Brawn: “A Honda elhagyása segített megérteni a McLaren-t”

A volt Ferrari műszaki igazgató elmagyarázta, hogy a wokingi-csapat és a japán gyártó közötti szakítás hogyan bizonyult hasznosnak az angol történelmi istálló számára.

A McLren három évig használta a Honda hybrid rendszerét és ezalatt az idő alatt enyhén szólva teljesen sikertelen volt az angol istálló. Az álom az volt, hogy megismételjék a Prost-Senna korszak dicsőségét, ám az eredmény katasztrofális volt, ami végül a szakításhoz vezetett. A wokingi csapatnál 2018-ban, az első japán motorok nélküli szezonban tapasztalt nehézségeik mindenki számára egyértelművé tették a felelősségvállalást,rá kellett ébredni, hogy a vereségek nem csak a Honda motor gyengeségei és megbízhatatlan működéséből származtak.

A volt Ferrari műszaki igazgató, Ross Brawn szintén kifejtette ezt a véleményt, és a Gazzetta dello Sport interjújában beszélt a két fél között kialakult helyzetről: “Az emberek most azt mondják, hogy [a McLarennél] nagy hibát követtek el azzal, hogy megszakították a Honda-val való együttműködésüket, de lehet, hogy furcsán gondolom, azt kell mondanom, hogy szükségük volt erre, hogy megértsék, változtatásokat kell végrehajtaniuk a csapatban “- magyarázta az angol.

27.09.2019- 1. Szabadedzés , Carlos Sainz Jr (ESP) Mclaren F1 Team MCL34

” Folyamatosan vádolták a Hondát, és azt hiszem, hogy most már látják, hogy ez nem volt helyes – fejezte be Ross Brawn – , megszabadultak a Hondától és elemezve a Renault motoros adatokat, láthatták, hogy nekik is javítaniuk kell valamit a csapaton valamint az autón is. Nem tudnom, hogy valaha eljutottak volna erre a következtetésre, kivéve, ha nem egy új motort raktak volna a versenyautójuk hátuljába” 2019-ben a McLaren és a Renault szintén öt szezon után először tér vissza a dobogóra , de 2021-től már a Mercedes motorrendszerét fogja használni Sainz és Norris kocsija.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1