KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Binotto: „Az előző évhez képest radikálisan megváltoztattuk a tesztmunkát”

Binotto: „Az előző évhez képest radikálisan megváltoztattuk a tesztmunkát”

100 kört tett meg Sebastian Vettel a Ferrari SF1000- rel a barcelonai tesztelés első hetének utolsó napján. A motorral kapcsolatos probléma lelassította a német pilóta munkáját, aki nem sokkal délután 14 óra után tért vissza csak a pályára. A meghibásodott motort Maranellóba küldték további vizsgálatok várnak rá. Vettel a nap végére a C3-as gumival a tizenharmadik helyen végzett, 1’18.384-es idővel.

A csapatvezető, Mattia Binotto beszélt az elmúlt három napban végzett munkáról: „Az előző évhez képest radikálisan megváltoztattuk a teszt első részének munkáját. Eddig az adott területekre koncentráltunk az autó teljes potenciáljának kiértékelésére, és mindenféle konfiguráció kipróbálására – aerodinamikai és mechanikus szempontból is – a lehető legtöbb adat gyűjtése érdekében “. Ezért a Ferrarinál itt az ideje az első számvetésnek: ” Hazamegyünk és elemezzük az összes összegyűjtött információt, összehasonlítva azt a számítógéppel végzett szimulációkkal és a Maranellóban található fizikai szimulátorral .”

Fotó: FP

Végül Binotto elmondta, hogy Leclerc és Vettel a következő szerdától már a köridőkkel is foglalkozni fog: „ következő héttől elkezdjük az autó beállításinak tesztelését , a köridőkre koncentrálva és elvégezzük a hagyományos kvalifikációs és versenyszimulációs teszteket, amelyek hasznosak az első versenyre való felkészüléshez.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1