KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

Binotto: “A Halo megmentette Grosjean életét”

Binotto: “A Halo megmentette Grosjean életét”

1973. október 6-án Francois Cevert életét vesztette a kvalifikáció során az Egyesült Államok Nagydíján Watkins Glenben. A francia pilóta elvesztette uralmát Tyrellje felett a gyors Esse-nél, és a szalagkorláttal történő ütközés végzetes volt a 29 éves versenyzőnek.Cevert testét ki sem emelték a korlát elemei közül, mert egyértelműen élettelen volt. Ma azonban, több mint 47 évvel később, az F1 meg tudta védeni Grosjeant a szalagkorláttal történő ütközés halálos következményeitől.

Romain Grosjean 145 km / h sebességgel csapódott a korlátba, a francia Haas-a kettészakadt, az összes benzin kigyulladt, de a tűz keletkezése után néhány másodperccel a Haas-pilóta csodával határos módon ki tudott szállni a roncsból. A Halo úgy védte meg Grosjeant, hogy áttörte a szalagkorlátot. Igazi csodának lehettünk tanúi, az F1-es autók ismét bebizonyították, mennyire biztonságosak.

Mattia Binotto a Sky Sport F1 mikrofonjánál kiemelte a Halo és általában a biztonsági rendszerek hasznosságát, hangsúlyozva, hogy soha nem szabad abbahagynunk az F1 által elért, amúgy is nagyon magas biztonsági előírások tovább növelését célzó eszközök kutatását és tanulmányozását:„Köszönetet kell mondanunk a Szövetség évek alatt végzett munkájáért. Nagy eredmény, hogy egy ilyen baleset után csak anyagi kárral megúszta a csapat. Az F1 biztonsága minden csapat és a szövetség figyelmének középpontjában áll. Nagyon sok munkát végeztek rajta, és még mindig van mit tenni. A menekülési útvonalaknál még van mit javítani. De még mielőtt bírálnánk a biztonság ezen részét, nagyon elégedettenek kell lennünk. Köszönet a pilótafülkéknek és köszönet a Halo-nak( glóriának), ami ma főszerepet játszott a biztonságban, és szerintem megmentette Grosjean életét.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1