KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Autósvilág

A Volkswagen az elektromos autókat szorgalmazza szerte az EU-ban

A Volkswagen az elektromos autókat szorgalmazza szerte az EU-ban

A Volkswagen csoport Herbert Diess vezérigazgatón keresztül egy európai e-mobilitási tervet és a CO 2 harmonikus csökkentését kérte.

Volkswagen Csoport vezérigazgatója, Herbert Diess szavaival, kifejezte azon szándékát, hogy csatlakozik az Európai Unió valamennyi országa számára közös projekthez az akkumulátoros technológia fejlesztéséhez és a szén mint energiaforrás felhagyásának felgyorsítása érdekében. . ” Szükség van egy európai tervre az elektromos mobilitás terén ” – mondta Diess, aki azt reméli, hogy a téma szélesebb körben támogatottságra talál a kontinensen működő különféle autómárkák között.

A Volkswagen szerint az Unió feladata, hogy minden tagállam számára meghatározza a közös bővítési tervet, és támogassa azokat a nemzeteket, amelyek arra készülnek, hogy szembesüljenek a jobb európai mobilitás felé vezető változási folyamatokkal. Valójában csak akkor, ha elegendő töltési pont van kiépítve, nagy és jól elosztott hálózatokkal, mert az elektromos autók jelentős szerepet játszanak már most a piacon. A legjobb példa Hollandiából származik : „ Száz kilométerenként legalább húsz töltőpont van, míg Németországban ez az arány háromra csökken. A millió töltőállomás kialakításnak célja könnyen elérhető, nem a holdon vagyunk, “-mondta Diess.

Ami a CO2-kibocsátást illeti, Diess az Európai Bizottság elnökével, Ursula von der Leyen- nel egyetértésben gondolkodva, amely egy billió eurós beruházást tervez. Annak ellenére, hogy erőfeszítéseket tettek annak érdekében, hogy a Volkswagen-csoport 2050-ig klíma-semlegessé váljon, az ügyvezető igazgató elmagyarázta, hogy többet vagy jobbat lehet tenni: “Meg kell határozni az egyes ágazatokban egy jól meghatározott és azonos gazdasági értéket a CO koncentrációra-ra, ezt az értéket, amely arra ösztönözheti az ipart és a fogyasztókat, hogy komolyabban vegyék ezt és drasztikusabban csökkentsék a szénhidrogéneket. Bátrabbnak kell lennünk. A mai napig az Európai Unió úgy kezdett foglalkozni az elektromos árammal, mintha országonkénti feladat lenne ez. Ennek meg kell változnia. Európai tervre van szükségünk a széntől való megszabaduláshoz, pontos és kötelező érvényű határidőkkel minden tagállam számára, különben nincs esélyünk elérni éghajlat-védelmi céljainkat. Az energiát, amellyel elektromos autók hajtanak, CO₂-kibocsátás nélkül kell előállítani”. Ellenkező esetben az elektromos forradalom semmit sem szolgál.

A Volkswagen célja ugyanaz maradt: a járműflotta szén-dioxid-kibocsátásának 2050-ig nullára állítása, 2025-re már 30% -kal csökkentve, 33 milliárd eurós beruházással az elektromos autókba.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Autósvilág