KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

A McLaren szurkolók kiválaszthatják álmaik pilótapárosát

A McLaren szurkolók kiválaszthatják álmaik pilótapárosát

Ki a jobb Senna-Alonso, Hamilton-Prost vagy esetleg Lauda-Hakkinen? A rajongók dönthetnek. Ez az új, szórakoztató és érdekes kezdeményezés, amelyet a McLaren indított az Automation Anywhere-rel együttműködve.

James Hunt: Why the 1976 world champion remains an F1 icon ...
James Hunt 1976 – Fotó: Formula1.com

A wokingi csapat összeállította a történelem tizenhat legeredményesebb versenyzője listáját, és rajongóiknak szóló felmérés útján választja ki az álompárt. Ezzel párhuzamosan egy másik pár kerül kiválasztásra egy olyan algoritmus segítségével, amely végigpásztázza az angol csapat teljes történetét, és kizárólag statisztikai kritériumok alapján meghatározza a számok szerint a valaha volt legerősebb párt. A résztvevők pilóták szintje nagyon magas, gondoljunk csak a McLaren csapat történetére, amelyben az évek során nyolc konstruktőri címet és 12 versenyzői bajnokságot nyert.

A választható pilóták száma 16, tisztán ábécé sorrendben a következők: Fernando Alonso, Gerhard Berger, Jenson Button, David Coulthard, Emerson Fittipaldi, Mika Häkkinen, Lewis Hamilton, Denny Hulme, James Hunt, Niki Lauda, ​​Juan Pablo Montoya, Alain Prost, Kimi Raikkonen, Peter Revson, Ayrton Senna és John Watson. A szavazási mechanizmus nagyon egyszerű. Minden nap kihívást jelentenek be a hivatalos Instagram, Twitter és McLaren App profilokban. A rajongók szavazhatnak, és aki a legtöbb szavazatot kapja, az a versenyző a következő fordulóba kerül. A párbajok során mindig kiesik a vesztes, addig amíg a végén bennmarad az „álom pilóta páros”. Az első párbajt már bejelentették, Kimi Räikkönen és James Hunt küzd meg. Ezzel sajnos kilőtték a két legnépszerűbb versenyző álompárosának lehetőségét.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1