KÖVESS MINKET FACEBOOKON

Forma 1

A 2020-as év első háromhavi bevételei 84% -kal zuhantak

A 2020-as év első háromhavi bevételei 84% -kal zuhantak

A Liberty Media kommentálta a 2020. január-március közötti pénzügyi eredményeket.

A Formula 1, az American Liberty Media május 7-én, csütörtökön tette közzé a 2020 első negyedéves pénzügyi eredményeit . A Koronavírus világjárvány nyilvánvalóan nagy hatással volt az adatokra, amelyek nemrégiben arra kényszerítették az amerikai társaságot, hogy szétválassza a Live Nation-t az F1-üzlettől, hogy csatlakozzon a csoport másik leányvállalatához, a SiriusXM-hez azzal a céllal, hogy nagyobb likviditást biztosítson a motorsport legmagasabb kategóriájának irányításához.

Greg Maffei, a Liberty Media elnöke kommentálta a híreket: “A Forma-1-es csoportnak most már megerősített mérlege van, amely lehetővé teszi számunkra, hogy javítsuk az F1 üzletmenetét .” Az 2019. első negyedév és a 2020. évi összehasonlító táblázat 84% -os bevételcsökkenést mutat (az elem elsősorban a versenyrendezés jogdíjaiból, televíziós bevételekből, reklámokból és szponzorációkból áll): a tavalyi 247 millió dollár helyett idén csak 39 millió folyt be .

Chase Carey, az F1 elnöke bemutatta az üzlet védelme érdekében tett lépéseket: “Hálásak vagyunk az FIA-nak, a csapatoknak, a szervezőknek, alkalmazottainknak és más kulcsfontosságú partnereinknek támogatásukért és erőfeszítéseikért ebben a nehéz időszakban. Haladunk a 2020-ra vonatkozó terveinkkel, mivel azon dolgozunk, hogy megerősítsük a Forma-1 hosszú távú jövőjét az új műszaki, sport- és pénzügyi rendeletek révén, amelyek tovább javítják a verseny és a pályán történő szereplést, és tovább növekszik az F1 egészségben, minden érintett számára “.

A Liberty Media megerősítette, hogy hajlandó júliusban, december végéig indítani a bajnokságot a 15-18 GP rendezvény céljából.Kattints a kommenteléshez

HAGYJ ÜZENETET!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Facebook

Új hírek

Több Forma 1